2005

9.12.2005 - Pokljuka - Rudno polje, sobota, 17.12.2005 - Tekmovanje za pokal Slovenije v biatlonu za sezono 2005/2006 - šprint (1. tekma)

V soboto dne 17.12.2005 se je na Pokljuki odvijalo prvo tekmovanje za Pokal R Slovenije v biatlonu za sezono 2005/2006. Dvojna zmaga v skupni razvrstitvi, Klemen BAUER kot prvi, Peter DOKL kot drugi. Zmagal je tudi Anže GREGORIČ v kategoriji starejših mladincev.
V pravi zimski idili se je na Pokljuki kot že rečeno odvijalo letošnje prvo tekmovanje v biatlonu in sicer v osmih starostnih kategorijah, iz osmih slovenskih klubov ter enega hrvaškega.V cilju je bilo tako uvrščenih kar 67 tekmovalcev, med katerimi je bilo tudi 10 ihanskih tekmovalcev. Svojo prvo zmago na domačih tleh sta osvojila Klemen BAUER in Anže GREGORIČ v kategoriji juniorjev oz. starejših mladincev. Zelo dobro je nastopil tudi Peter DOKL, kateri je zasedel drugo mesto med juniorji, kot četrti pa je bil Aleš GREGORIČ.
Pravi boj se je odvijal v kategorijah dečkov, kjer so se naši mladi tekmovalci, nekateri prvič, dobro borili s pokljuškimi strminami. Tako sta v kategoriji starejših dečkov Anže POVIRK in Aleš GREGORIN zasedla 11. oz. 12. mesto, v kategoriji mlajših dečkov pa so naši štirje mušketirji Martin IVANUŠA, Miran MAJER, Vid ZABRET in Jaka KARO zasedli, 8., 9., 11. in 12. mesto.
Tekmovanje v organizaciji našega kluba je bilo s strani tehničnega delegata ocenjeno kot odlično zato se nadejamo odlične organizacije in visoke ocene tudi dne 22.01.2006, ko bomo na Pokljuki zopet zavihali rokave. Ob koncu tekmovanju, smo se vsi člani organizacijskega odbora in tekmovalci zbrali na skupnem kosilu v Vadbenem centru SV na Pokljuki. Ob toplem obroku je naš pogovor tekel v smeri novih tekmovanj v biatlonu, ki čakajo naše tekmovalce v mesecu decembru.

12.12.2005 - PONOVNA ZMAGA KLEMENA BAUERJA!!! - Obertilliach - Avstrija, sobota, 10.12. in nedelja, 11.12.2005 - 2. evropski pokal v biatlonu - 10 km šprint juniorji in 12,5 km zasledovalno juniorji

KLEMEN BAUER je na sobotnem šprintu ponovno zmagal na Evropskem pokalu v biatlonu v kategoriji juniorjev! ČESTITKE !!!! Klemen BAUER je ponovno dokazal svoje mojstrstvo in kljub štirim zgrešenim strelom na 10 km preizkušnji ugnal vso konkurenco. V isti kategoriji so nastopili še Peter DOKL, kateri je kljub prehladu zasedel solidno 22. mesto,. Z nekaj let starejšimi tekmeci se je odlično boril tudi Anže GREGORIČ in tako v kategoriji juniorjev zasedel 40. mesto. Zaradi slabšega strelskega nastopa je v sobotnem šprintu Aleš GREGORIČ zasedel zanj skromno 47. mesto. V nedeljski zasledovalni tekmi je bil Klemen zopet najbolje uvrščeni Slovenec, saj je cilj prečkal kot 14.

4.12.2005 - PRVA ZMAGA KLEMENA BAUERJA V SEZONI 2005/06!!! - Obertilliach - Avstrija, sobota, 3.12. in nedelja, 4.12.2005 - 1. evropski pokal v biatlonu - 15 km individualno juniorji in 10 km šprint juniorji

V soboto, 3. decembra in nedeljo, 4. decembra 2005 je v avstrijskem Obertilliach-u potekala prva biatlonska tekma za evropski pokal, ki je prinesla članom SK Ihan nove vrhunske uspehe in zmagoslavje Klemena BAUERJA v šprinterski preizkušnji. V soboto so se juniorji pomerili v individualni tekmi na 15 km. V kateri sta Klemen BAUER in Peter DOKL zasedla 10. in 11. mesto. Uspeh je dopolnil tudi Aleš GREGORIČ s 27. mestom. V nedeljo je bila na sporedu šprinterska preizkušnja na 10 km progi. Tokrat je svoje tekaške sposobnosti uporabil Klemen BAUER in kljub trem zgrešenim strelom zmagal. Uspeh sta dopolnila Peter DOKL z 10. mestom in Aleš GREGORIČ z 21. mestom. Anže GREGORIČ je kot mlajši tekmovalec v juniorski konkurenci dosegel odlično 35. mesto. Vsem fantom iskreno čestitamo in se že veselimo novih uspehov na prihajajočih tekmah! 

29.11.2005 - Ihan - ponedeljek, 28.11.2005 - SEDAJ SE ZAČENJA ZARES!!!

Tekmovanja v sezoni 2005/2006 že trkajo na vrata, zato smo člani kluba pripravili sprejem za naše najboljše tekmovalce v biatlonu Klemena BAUERJA, Petra DOKLA in Aleša GREGORIČA. V prostorih kluba, kjer smo se zbrali v lepem številu, smo jim zaželeli kar največ uspeha, sreče, pa tudi zdravja, saj bodo vse našteto še kako potrebovali v dolgi, dolgi sezoni, kjer jih čaka Evropsko juniorsko prvenstvo v Nemčiji ter Svetovno juniorsko prvenstvo v ZDA ter seveda kopica tekmovanj za evropski in slovenski pokal ter državno prvenstvo.
Prvo tekmovanje pa jih čaka že ta konec tedna, torej 03. in 04.12.2005 v Obertilliachu v Avstriji, kjer se bodo pomerili na prvi tekmi, ki bo štela za evropski pokal v biatlonu. Na sobotnem tekmovanju se bodo pomerili na 15-km individualni preizkušnji, dan zatem, torej v nedeljo pa jih čaka še 10-km šprint. Na nedeljskem šprintu se jim bo pridružil tudi Anže GREGORIČ. Pred tem pa seveda, še krajši dvodnevni trening na Pokljuki, kjer so že urejene tekaške proge na približno meter debeli snežni podlagi. Konec tedna, pa se bodo tudi najmlajši tekmovalci, pod vodstvom Janeza GREGORINA, odpravili na prvi snežni trening na Pokljuko, kjer jih čaka že prvo tekmovanje v biatlonu dne 17.12.2005, katero se bo odvijalo v organizaciji našega kluba.
Sezono pa znova začenjamo tudi z našim sponzorjem podjetjem FARME IHAN, d.d., katero nam je izrazilo zaupanje tudi za sezono 2005/2006 in nas finančno podprlo. Naši tekmovalci bodo tako tudi v tej sezoni oglaševali blagovno znamko podjetja “ANTON – sveže svinjsko meso” in sicer na oblačilih slovenske biatlonske reprezentance, tekmovalnih dresih kluba in na malokalibrskem tekmovalnem orožju. HVALA ZA finančno podporo!! To pa na začetku zimske sezone izrekamo tudi Občini Domžale in Črevarstvu Majer, Goričica pri Ihanu.

6.10.2005 - Dol pri Ljubljani - nedelja, 2.10.2005 - Zadnje tekmovanje na tekaških rolkah v letošnji poletni sezoni in končna razvrstitev v Poletnem pokalu 2005

Na zadnjem tekmovanju na tekaških rolkah v letošnji poletni sezoni v Dolu pri Ljubljani, Klemen BAUER znova na zmagovalnih stopničkah, saj je v absolutni kategoriji zasedel odlično drugo mesto. Ostali mladi ihanski tekači v skladu s pričakovanji. Kot že rečeno je na zadnjem letošnjem tekmovanju v t.i. Poletnem pokalu Klemen BAUER znova zablestel, saj je dosegel odlično drugo mesto. Zelo dobro sta nastopila tudi Anže POVIRK in Aleš GREGORIN v kategoriji starejših dečkov v kateri sta dosegla sedmo oziroma deseto mesto. V tej kategoriji je nastopil tudi Jan KARO, kateri je cilj prečkal kot 17-ti. V kategoriji mlajših mladink je nastopila Iren DOKL in zasedla osmo mesto. Še dva tekmovalca smo imeli na štartu in seveda tudi v cilju, Vida ZABRETA in Mirana MAJERJA, katera sta v kategoriji mlajših dečkov zasedla 17. in 18. mesto.
S tem tekmovanjem je bil tako zaključen t.i. Poletni pokal v katerem se je v skupnem seštevku štelo 5 tekmovanj širom R Slovenije. V končni razvrstitvi je tako naš klub zasedel zelo dobro 6 mesto, kot najboljši uvrščeni v skupnem seštevku, pa je bil Klemen v kategoriji juniorjev v kateri je zabeležil končno zmago, Peter DOKL pa je pristal na četrtem mestu. Zelo dobro sta bila v končnem seštevku uvrščena Anže Povirk in Aleš Gregorin saj sta v kategoriji starejši dečkov zasedla 6. oziroma 8. mesto. Zelo vzpodbudni rezultati poletne sezone, kateri dajejo slutiti prav tako dobre rezultate v zimski sezoni. Držimo pesti za vse naše fante in dekleta!!!

27.9.2005 - Ihan - sobota, 24.9.2005 - Uspešna organizacija tradicionalnega tekmovanja na tekaških rolkah v Ihanu!!

V soboto dne 24. septembra smo Ihanci ponovno uspešno organizirali tradicionalno, že kar 28 po vrsti, tekmovanje na tekaških rolkah. V prelepem sončnem in toplem vremenu se je 60 tekmovalcev iz sedmih slovenskih tekaških klubov v desetih tekmovalnih kategorijah, spopadlo s 2,5 in 3,5 km progo. Samo tekmovanje je potekalo v dveh delih in sicer prvi del v skupinskem štartu, sledil pa je drugi, t.i. zasledovalni štart.
Tudi Ihanci smo bili zraven, saj nas je nastopilo kar deset. Najštevilčnejše zastopstvo smo imeli prav pri najmlajših in sicer v kategoriji mlajših dečkov, kjer so Vid Zabret, Miran Majer, Martin Ivanuša, Jaka Karo in Nejc Karo uspešno premagali 2,5 km progo. Tudi Irena Dokl, Aleš Gregorin in Anže Povirk so v svojih tekmovalnih kategorijah zasedli pričakovana mesta. Najboljšo ihansko uvrstitev pa je dosegel Anže GREGORIČ, v kategoriji starejših mladincev, z osvojenim četrtim mestom. Tako je dobro zapolnil odsotnost naših najboljših tekmovalcev Klemena Bauerja, Petra Dokla in Aleša Gregoriča, kateri so na reprezentančnih pripravah v Avstriji. Seveda, pa ihanska mlada ekipa na domačih tleh ni porabila vseh svojih moči, saj se je že v nedeljo 25.9.2005, udeležila tekmovanja v t.i. krosu, na Brdu pri Ljubljani.

02.10.2005 - tekmovanje s tekaškimi rolkami

Naš geografsko najbližji smučarsko tekaški klub, TSK Jub Dol, prireja tekmovanje s tekaškimi rolkami, zato VABLJENI na ogled tekmovanja, kjer lahko NAVIJATE za naše mlade tekmovalce. Nastopil bo tudi naš najboljši tekmovalec, Klemen BAUER!! Ob koncu se velja zahvaliti vsem članom kluba, kateri so sodelovali pri pripravi in sami izvedbi rolkanja v Ihanu. Še posebej velja zahvala Pekarni Rogljič iz Ihana in Dušanu Peterki za zagotovitev pogostitve tekmovalcev ter članom PGD Ihan za pomoč pri zagotavljanju redarske službe.

20.9.2005 - Pokljuka - Rudno polje, sobota, 17.9.2005 - Tekmovanje za Poletni pokal v biatlonu ter Logatec, nedelja, 18.9.2005 - Tekmovanje na tekaških rolkah

Odlični nastopi naših mladih biatloncev in tekačev!!! Dvojna zmaga Klemena BAUERJA in sicer na Pokljuki ter Logatcu. V soboto dne 17.septembra se je na Pokljuki odvijalo tekmovanje za Poletni pokal v biatlonu. Zelo dobro pripravljenost so pokazali predvsem Klemen BAUER, Peter DOKL in Anže POVIRK, saj so osvojili mesta na zmagovalnih stopničkah. Najbolje je bil v hladnem in deževnem vremenu razpoložen Klemen, kateri je po razburljivem zaključku tekmovanja na progi 4x1,5km in štirimi strelskimi nastopi, osvojil končno drugo mesto v absolutni-članski kategoriji in seveda prvo mesto v juniorski kategoriji. Njegov uspeh je dopolnil Peter, kateri je na cilj prispel kot četrti v absolutni konkurenci in kot drugi v juniorski kategoriji. Zelo dobro se je z mokrim cestiščem in ne preveč idealnimi razmerami na strelišču, boril Anže POVIRK, saj je z osvojenim tretjim mestom v kategoriji starejših dečkov, prijetno presenetil. Dobro sta nastopila tudi najmlajša predstavnika Aleš GREGORIN in Miran MAJER ter tako prinesla nove točke v skupni razvrstitvi poletnega pokala v biatlonu. Na tekmovanju na Pokljuki nista manjkala tudi brata Aleš in Anže GREGORIČ, saj sta osvojila četrti mesti v kategoriji juniorjev oziroma starejših mladincev.

6.9.2005 - Tržič - sobota, 3.9.2005 - Tradicionalno tekmovanje na tekaških rolkah v Tržiču

Na tradicionalnem tekmovanju na tekaških rolkah v Tržiču smo Ihanci zopet dosegli odmevne rezultate. Najbolj je svoje tekmece »prestrašil« Klemen BAUER, kateri je v kategoriji juniorjev suvereno zmagal. Njegov tek je bil tudi v absolutni konkurenci zastrašujoč, saj je zasedel odlično drugo mesto in bil tako uvrščen neposredno, za trenutno najboljšim slovenskim tekačem na smučeh, Nejcem Brodarjem. Klemen je bil tako najbolje uvrščeni slovenski biatlonec, seveda tokrat brez orožja, glavno orožje je bila njegova odlična pripravljenost in borbenost za katero je tudi prejel posebno priznanje organizatorja. Odlično je nastopil tudi Peter DOKL v kategoriji juniorjev, kjer se je ovenčal z bronasto medaljo in tako potrdil letošnjo odlično formo že v pripravljalnem obdobju. Tudi ostali naši mladi tekmovalci Anže GREGORIČ, Anže POVIRK, Aleš GREGORIN, Irena DOKL in Miran MAJER, so se uspešno kosali s tržiškimi strminami.

21.8.2005 - Bloška polica, sobota, 13.8.2005 - letni biatlon - Novo sezono 2005/2006 je najboljše začel Peter DOKL!!!

V soboto dne 13.8.2005 so se slovenski biatlonci prvič v novi sezoni 2005/2006, pomerili na letnem biatlonu na Bloški polici. Tudi Ihanci smo se udeležili tekmovanja na katerem je bilo potrebno preteči nekaj kilometrov in se dvakrat pomeriti na strelišču. Najbolje se je odrezal Peter DOKL v kategoriji juniorjev, kjer se je okronal s prvo zmago, v novi sezoni 2005/2006. Zmaga je bila še toliko slajša, saj je bil v skupnem seštevku tudi tretji v članski kategoriji. Tudi Klemen BAUER je stal na zmagovalnih stopničkah in sicer se je uvrstil na drugo mesto, torej neposredno za Petrom. Poleg Petra in Klemena je nastopilo na tekmovanju še šest Ihancev in sicer Anže GREGORIČ, osvojeno četrto mesto v kategoriji starejših mladincev, Irena DOKL, osvojeno sedmo mesto v kategoriji mladink, Aleš GREGORIN, osvojeno drugo mesto, Anže POVIRK, osvojeno četrto mesto, oba v kategoriji starejših dečkov ter Jaka KARO, osvojeno osmo mesto ter Miran MAJER, osvojeno deveto mesto, oba kategorija mlajših dečkov.

31.5.2005 - Ihan, petek, 27.5.2005 - Piknik

V petek, 27.5.2005 smo v Ihanu priredili piknik za vse prijatelje biatlona v Sloveniji. Piknik je bil izredno dobro obiskan s strani članov mladinske reprezentance, B reprezentance in nekaterih članov A reprezentance in seveda članov našega kluba. Vsi prisotni smo se podkrepili z dobrotami našega sponzorja FARME IHAN d.d. oziroma z njegovo novo blagovno znamko ANTON - sveže svinjsko meso.

21.4.2005 - Domžale, 19.4.2005 - Podelitev priznanj občine Domžale ob 80. obletnici razglasitve Domžal za trg

Občina Domžale v letošnjem letu praznuje 80-letnico razglasitve Domžal za trg. V okviru praznovanja je bila v dvorani komunalnega centra osrednja proslava, na kateri so bila podeljena priznanja Občine Domžale. Na proslavi je bil "udeležen" tudi naš klub in sicer po zaslugi Klemena BAUERJA kateri je prejel nagrado Občine Domžale za izredne športne dosežke v biatlonu. Klemen je bil deležen bučnega aplavza prepolne dvorane, z rok županje Cvete Zalokar-Oražem, pa je dobil lično plaketo in unikatni izdelek v podobi narodne noše. Klemen je s strani ostalih nagrajencev in udeležencev proslave prejel vrsto čestitk, katerim se pridružujemo tudi vsi člani kluba. ČESTITKE KLEMEN!!!

21.4.2005 - Ihan, 18.4.2005 - Prvi treningi za sezono 2005/2006

Najboljši biatlonci kluba, Klemen BAUER, Peter DOKL in Aleš GREGORIČ, sicer člani mladinske reprezentance v biatlonu, so že začeli s prvimi treningi v sezoni 2005/2006. Na improviziranem strelišču v Ihanu, so pod vodstvom trenerja Uroša Velepca in novega strelskega trenerja Boštjana Lekana, opravili prve strelske treninge. Sicer, pa se zgoraj navedeni tekmovalci v času ko treningi še niso v polni intenzivnosti, posvečajo predvsem študijskim obveznostim na Fakulteti za šport in Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani.

2019 2018 2017 2016 2015
2014 2013 2012 2011 2010
2009 2008 2007 2006 2005

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com