89 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2023)

Klemen Bauer, Manca Slabanja in Mitja Drinovec na olimpijskih igrah v Južni Koreji !!!!

Dodano 05. februar 2018

Klemen Bauer

Klemen Bauer

Manca Slabanja

Manca Slabanja

Mitja Drinovec

Mitja Drinovec

29.1.2018 – Ihan, Slovenija

IHAN, vas katero se zadnja desetletja omenja in pozna predvsem po odličnih biatloncih ter tekačih na smučeh. SMUČARSKI KLUB IHAN se ni izneveril svoji uspešni tradiciji. Potem, ko sta na preteklih zimskih olimpijskih igrah barve kluba zastopala Klemen BAUER (Torino, Vancouver in Soči) in Peter DOKL (Vancouver in Soči), IHANCI v letu 2018 pišemo novo zgodovino, s kar TREMI OLIMPIJCI v dveh disciplinah.

V južno korejskem PyeongChangu bodo KLEMEN BAUER, MANCA SLABANJA in MITJA DRINOVEC ponosno zastopali ihanske in slovenske barve na tekmovanjih v biatlonu ter teku na smučeh. Za KLEMNA bodo to že četrte olimpijske igre, MANCA in MITJA, pa bosta prvič okusila slast tekmovanj na najvišjem nivoju, in o kateri sanja vsak športnik.

No in kot, da IHANSKI OLIMPIJSKI TROJČEK ni dovolj. V Južni Koreji bo prisoten tudi naš olimpijec Peter DOKL, ki bo kot četrti IHANEC na prizorišču največjega letošnjega športnega dogodka, vodja t. i. Slovenske hiše. PETER bo s svojo ekipo skrbel za slovenske športnike, navijače, sponzorje olimpijske reprezentance ter ostale udeležence, da bo njihovo počutje kar se da olimpijsko, tudi s srečanji z našimi odličnimi tekmovalci.

Zgodovino, ki jo pišemo IHANCI je vredna spoštovanja in nenazadnje zavedanje širšega okolja, da smo tukaj in zdaj, NAJBOLJŠI. To kažejo tudi rezultati ostalih, mlajših tekmovalcev, ki prihajajo. Zagotovo ni naključje, da smo bili v letu 2017 razglašeni za najboljši slovenski biatlonski klub - SKUPNI ZMAGOVALCI SEZONE 2016/2017. In to še ni vse, tudi v zimski sezoni 2017/2018, ki je v polnem razmahu, smo na vodilnih mestih!!!

KLEMNU, MANCI in MITJU, ŽELIMO VELIKO USPEHA NA OLIMPIJSKIH IGRAH!!!!

Odlični nastopi Eve Goropečnik, Matica Repnika in Drejca Trojerja na Alpskem pokalu

Dodano 07. februar 2018

Eva Goropečnik

Eva Goropečnik

3.2. - 4.2.2018 – Oberhof, Nemčija

V slovitem nemškem biatlonskem središču Oberhofu, so se naši mladi biatlonci merili na tekmah Alpskega pokala. V izredno močni konkurenci 54 mlajših mladink je odlično nastopila EVA GOROPEČNIK, ki je v svoji krstni sezoni z malokalibrskim orožjem, dosegla izjemno 6. mesto v sprintu. Tudi MATIC REPNIK je v konkurenci 58 mlajših mladincev v sprintu dosegel odlično 12. mesto, zelo dobro pa je nastopil tudi DREJC TROJER, ki je osvojil 19. mesto.

IBU evropsko prvenstvo za juniorje – nastopi Lovra Planka in Luke Nagliča. Na Pokljuki tudi nastopi na Državnem prvenstvu v teku na smučeh

Dodano 07. februar 2018

Pavel Trojer

Pavel Trojer

31.1. - 4.2.2018 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvijalo Evropsko prvenstvo v biatlonu za juniorje. Več dnevno tekmovanje je otvoril Lovro PLANKO s slovensko mešano štafeto, s katero je osvojil 10. mesto. V nadaljevanju je Lovro nastopil na 15km individualni tekmi v konkurenci 114 juniorjev. Lovro je dosegel 44. mesto, kar je za mladega tekmovalca, še mlajši mladinec, vzpodbuden rezultat. Luka, zaradi prehlada žal ni nastopil.

Lovro in Luka sta s svojimi nastopi nadaljevala v soboto dne 3.2.2018. nastopila sta v sprintu in v katerem je Lovro osvojil 49. mesto, Luka, pa ne povsem zdrav, 84. mesto, med 120 nastopajočimi biatlonci. Na nedeljski zasledovalni tekmi je Lovro napredoval na 43. mesto.

Na Pokljuki se je dne 4.2.2018 sočasno odvijalo tudi Državno prvenstvo v teku na smučeh za otroške kategorije. V kategoriji starejših dečkov sta nastopila Pavel Trojer, 13. mesto in Mark Marinšek, 17. mesto.

Manca Slabanja potnica na olimpijske igre

Dodano 05. februar 2018

Manca Slabanja

Manca Slabanja

28.1.2018 – Seefeld, Avstrija

In zgodilo se je. MANCA SLABANJA je v Avstriji dosegla 44. mesto na tekmi svetovnega pokala v prosti tehniki, kar je zadostovalo za izpolnitev kriterijev za nastop na olimpijskih igrah v Južni Koreji. ČESTITKE!!

IBU Junior Pokal – Dobri nastopi Lovra Planka in Luke Nagliča

Dodano 05. februar 2018

Lovro Planko

Lovro Planko

26.1. - 27.1.2018 – Novo Mesto, Češka

V češkem Novem Mestu sta potekali biatlonski tekmi za IBU Junior Pokal. LOVRO in LUKA sta nastopila v dveh sprintih. V petkovem nastopu sta odlično nastopila in zasedla 17. mesto, LOVRO in 30. mesto, LUKA. V sobotnem sprintu sta zaradi slabšega strelskega nastopa dosegla 50. mesto, Luka in 60. mesto, Lovro.

Maša Ručigaj – najbolje uvrščena na tekmi za Pokal Geoplin v teku na smučeh

Dodano 05. februar 2018

Maša Ručigaj

Maša Ručigaj

27.1.2018 – Rogla, Slovenija

Na Rogli se je odvijalo tekmovanje v teku na smučeh za Pokal Geoplin. Na tekmi sprintov v prosti tehniki je najvišjo uvrstitev dosegla Maša RUČIGAJ, s 6. mestom med starejšimi deklicami. Poleg Maše je nastopilo še 11 tekmovalcev kluba in sicer: Metod MOČNIK, 10. mesto, člani, Martin MOČNIK, 11. mesto, mlajši mladinci, Eva MOČNIK, 11. mesto, mlajše mladinke, Tim ZABRET, 13. mesto, starejši dečki, Pavel TROJER, 14. mesto, starejši dečki, Tadej REPNIK, 29. mesto, starejši dečki, Eva ZUPAN, 18. mesto, starejše deklice, Viktorija MEŽNAR, 23. mesto, starejše deklice, Tinkara SIRŠE, 32. mesto, starejše deklice, Žiga RUČIGAJ, 12. mesto, mlajši dečki in Svit KODER, 19. mesto, mlajši dečki.

Klemen Bauer do novih točk svetovnega pokala

Dodano 23. januar 2018

Klemen Bauer

Klemen Bauer

19.1. in 20.1.2018 – Antholz-Anterselva, Italija

Na zadnjih biatlonskih preizkušnjah pred olimpijskimi igrami v Južni Koreji je Klemen BAUER v italijanski Anterselvi dosegel nove točke svetovnega pokala. Na petkovem sprintu je KLEMEN dosegel 37. mesto, katero je na sobotni zasledovalni tekmi izboljšal, saj je v cilj prispel kot 27. Na sprintu je nastopil tudi Mitja DRINOVEC, ki je osvojil 84. mesto.

Manca Slabanja na tekmah svetovne elite v teku na smučeh

Dodano 23. januar 2018

Manca Slabanja

Manca Slabanja

20.1. in 21.1.2018 – Planica, Slovenija

Manca SLABANJA se je v domači Planici merila s svetovno žensko konkurenco v teku na smučeh in sicer v klasični tehniki. Na izjemno zahtevnih progah je MANCA nastopila v sprintu in zasedla končno 54. mesto. V nedeljski posamični 10 km preizkušnji, pa je MANCA osvojila 45. mesto in bila tako četrta najboljša slovenska uvrščena tekmovalka.

Popolno zmagoslavje mlajših mladincev in nove posamične zmage

Dodano 23. januar 2018

Pokljuka januar 2018

20.1.2018 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so se odvijala biatlonska tekmovanja v skupinskih in posamičnih startih. Pravo zmagoslavje so uprizorili mlajši mladinci. Lovro PLANKO, Matic REPNIK in Jernej GOROPEČNIK so zasedli prva tri mesta ter tako SK IHAN prispevali maksimalno število pokalnih točk. In tudi za to, smo še vedno na PRVEM MESTU skupnega seštevka!!!

Na zmagovalnih stopničkah smo imeli še Mašo RUČIGAJ, 1. mesto, mlajše deklice, Pavla TROJERJA, 1. mesto, mlajši dečki, Luko NAGLIČA, 2. mesto, mladinci, Martina MOČNIKA, 2. mesto, starejši dečki in Viktorijo MEŽNAR, 2. mesto, mlajše deklice.

Zmaga Lovra Planka na Alpskem pokalu

Dodano 23. januar 2018

Lovro Planko

Lovro Planko

13. in 14.01.2018 – Hochfilzen, Avstrija

Lovro PLANKO je z odliko opravil prvi mednarodni nastop v letu 2018. V konkurenci 66 mlajših mladincev je na 12,5 km preizkušnji ZMAGAL in tako dosegel rezultat kariere. Odlično sta v Hochfilznu nastopila tudi Matic REPNIK, 6. mesto in Jernej GOROPEČNIK, 14. mesto. V kategoriji mlajših mladincev je nastopil tudi Drejc TROJER, ki je zaradi slabšega strelskega nastopa končal na 57. mestu.

V konkurenci juniorjev je prav tako odlično nastopil Luka NAGLIČ, saj je osvojil 9. mesto.

V konkurenci mlajših mladink je barve SK IHAN zastopala tudi Eva GOROPEČNIK, ki je osvojila 46. mesto.

V drugem tekmovalnem dnevu so Ihanci nastopili v sprintu. Zopet je bil med mlajšimi mladinci najboljši Lovro PLANKO s 7. mestom. Jernej GOROPEČNIK je osvojil 19. mesto, Matic REPNIK, 30. mesto in Drejc TROJER, 38. mesto. Eva GOROPEČNIK je med mlajšimi mladinkami osvojila 51. mesto.

Odlično formo je v sprintu juniorjev ponovno potrdil Luka NAGLIČ, z 12. mestom.

Zmaga Mance Slabanja – Pokal Geoplin v teku na smučeh

Dodano 23. januar 2018

Manca Slabanja

Manca Slabanja

13.01.2018 – Planica, Slovenija

MANCA je odlično začela z nastopi v letu 2018. Na pokalnem tekmovanju je namreč med članicami zmagala, kar je nedvomno dober obet za nastope na tekmah svetovnega pokala v Planici dne 20.1. in dne 21.1.2018. MANCA bo namreč v Planici lovila normo za nastop na olimpijskih igrah v Južni Koreji. DRŽIMO PESTI!!!

V Planici je poleg Mance nastopilo še 16 tekmovalcev. Tudi v teku na smučeh so dokazali svoje kvalitete, saj so zabeležili kar osem uvrstitev med prvo deseterico.

Mitja Drinovec ponovno z doseženo olimpijsko normo!!!

Dodano 23. januar 2018

Mitja Drinovec

Mitja Drinovec

10.1. in 12.1.2018 – Ruhpolding, Nemčija

MITJA je v odsotnosti Klemna BAUERJA, ki je že pričel s pripravami na olimpijske igre v italijanski Anterselvi, bil zelo uspešen v nemški biatlonski meki. V Ruhpoldingu je nastopil na 20km posamični preizkušnji in zasedel 51. mesto. Z moško biatlonsko štafeto, pa je MITJA ponovno, z desetim mestom, dosegel olimpijsko normo in tako postal zanesljiv potnik v Južno Korejo, ČESTITKE !!!

Olimpijska norma Klemna Bauerja in Mitja Drinovca z moško štafeto!!!

Dodano 23. januar 2018

Klemen Bauer

Klemen Bauer

Mitja Drinovec

Mitja Drinovec

5.1. in 6.1.2018 – Oberhof, Nemčija

V nemškem Oberhofu so se odvijala prva biatlonska tekmovanja na najvišji ravni v letu 2018. V Nemčiji sta tekmovala Klemen BAUER in Mitja DRINOVEC. KLEMEN je v sprintu zasedel 39. mesto, katerega je ponovil tudi na zasledovalni tekmi in tako osvojil nove točke svetovnega pokala. MITJA je v sprintu zasedel 62. gesto, ki ga je zgolj za dve sekundi oddaljilo od pravice nastopa na zasledovalni tekmi.

Zelo dobro sta KLEMEN in MITJA natopila s slovensko moško štafeto s katera sta osvojila 12. Mesto in tako potrdila olimpijsko normo. S tem sta KLEMEN in MITJA postala potnika na zimske olimpijske igre v Južno Korejo. ČESTITKE !!!

Pokalni zmagi za Lovra Planka in Mašo Ručigaj

Dodano 23. januar 2018

Pokljuka januar 2018

6.1.2018 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvijalo prvo tekmovanje v biatlonu v letu 2018. Na Pokljuki je uspešno nastopalo 20 tekmovalcev kluba. Z zmago sta se ovenčala Lovro PLANKO, mlajši mladinci in Maša RUČIGAJ, mlajše deklice. Na odru za zmagovalce so se uvrstili še Matic REPNIK, 3. mesto, mlajši mladinci, Tadej REPNIK, 2. mesto, starejši dečki in Viktorija MEŽNAR, 2. mesto, mlajše deklice.

Državno prvenstvo v biatlonu – Lovro Planko, Pavel Trojer in Maša Ručigaj državni prvaki

Dodano 04. januar 2018

Pokljuka 2017

30.12.2017 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvijala zadnja biatlonska epizoda leta 2017 in to tista najpomembnejša, državno prvenstvo. Lovro PLANKO, mlajši mladinci, Pavel TROJER, mlajši dečki in Maša RUČIGAJ, mlajše deklice, so postali DRŽAVNI PRVAKI v tekmi s skupinskim startom in v sprintu.

Medalje državnega prvenstva so osvojili še Mitja DRINOVEC, 2. mesto, člani, Luka NAGLIČ, 2. mesto, mladinci, Matic REPNIK, 2. mesto, mlajši mladinci, Jernej GOROPEČNIK, 3. mesto, mlajši mladinci, Eva GOROPEČNIK, 3. mesto, mlajše mladinke, Martin MOČNIK, 3. mesto, starejši dečki in Viktorija MEŽNAR, 2. mesto, mlajše deklice.

Na Pokljuki je tako nastopilo 24 tekmovalcev kluba, ki so priborili nove pokalne točke in SK IHAN utrdile na skupnem prvem mestu. ČESTITKE IN SREČNO TUDI V LETU 2018!!!

V popoldanskem času se je odvijalo še tekmovanje za Pokal Geoplin in sicer v prosti tehniki. Odličen rezultat je dosegel mlajši deček Žiga RUČIGAJ, s 6. mestom. Pohvale za nastop gredo tudi novemu članu, Svitu KODRU, ki je v kategoriji mlajših dečkov osvojil 19. mesto in Metodu MOČNIKU za 10. mesto med člani.

Page 3 of 6 « 1 2 3 4 5 6 »

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com