89 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2023)

Ihanski tekači na tekmovanju »No Border Cup«

Dodano 16. februar 2016

14.02.2016 – Villach, Avstrija

V avstrijskem Villachu je šest ihanskih tekačev na smučeh, v klasični tehniki, nastopilo na drugem tekmovanju, ki je štelo za točke »No Border Cup«. Najboljšo uvrstitev je med cicibani dosegel s 13. mestom Žiga RUČIGAJ. Njegova sestra Maša RUČIGAJ, pa je med mlajšimi deklicami osvojila 17. mesto. Nastopili so še Lovro PLANKO, mlajši mladinci, 20. mesto, Drejc TROJER, starejši dečki, 22. mesto, Tadej REPNIK, 23. mesto in Pavel TROJER, 24. mesto, oba mlajša dečka.

V nedeljo dne 21.2.2016, pa čaka ihanske tekače na smučeh zadnje tekmovanje za »No Border Cup« v italijanski Sappadi. Nastopilo bo več kot 20 mladih tekmovalcev. SREČNO!!!

Klemen Bauer do najboljših rezultatov v letu 2016

Dodano 16. februar 2016

Klemen Bauer

foto: Robert F. Bukaty

03.02.-12.02.2016 – Canmore, Kanada in Presque Isle, Main, ZDA

KLEMEN se je udeležil kanadsko-ameriške biatlonske turneje, in na kateri je dobro zastopal slovenske barve. Zelo dobro je nastopil v zvezni državi Main, v biatlonskem centru Presque Isle, kjer je Klemen pred leti že nastopil na Svetovnem mladinskem prvenstvu. KLEMEN je na sprintu osvojil 32. mesto, ki ga je v zasledovanju še izboljšal in v cilj pritekel kot 26.

V prihodnjih dneh KLEMENA čakajo še zadnje priprave na največji dogodek sezone 2015/2016, na Svetovno prvenstvo v biatlonu, ki ga bo gostila Norveška, Oslo-Holmenkollen in sicer v času od 3.3.2016 do 13.3.2016.

Medalje državnega prvenstva za dve ihanski štafeti

Dodano 16. februar 2016

07.02.-08.02.2016 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je odvijalo državno prvenstvo v teku na smučeh in sicer v posamični konkurenci, klasična tehnika in v tekmi štafet, prosta tehnika. Velja izpostaviti odlična nastopa ihanskih štafet, katerih člani so osvojili medalje državnega prvenstva.

Med starejšimi dečki so ihanski tekači, v postavi Martin MOČNIK, Matej STARBEK in Drejc TROJER, osvojili 2. mesto in s tem srebrne medalje državnega prvenstva. Bronastih medalj državnega prvenstva, pa so se med mlajšimi dečki veselili Pavel TROJER, Tim ZABRET in Tadej REPNIK.

Manca Slabanja odlična šesta

Dodano 16. februar 2016

06.02.-07.02.2016 – Campra, Švica

MANCA je na tekmah Alpskega pokala ponovno zablestela. V Švici, točneje v Campri je zasedla odlično 6. mesto na 10km progi v prostem slogu. V zasledovalni 10 tekmi v klasičnem slogu, pa je zasedla 15. mesto.

Zmagoviti starejši in mlajši dečki

Dodano 16. februar 2016

06.02.2016 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so naši mladi biatlonci zopet blesteli. V kategoriji starejših dečkov so osvojili kar prva štiri mesta in sicer v naslednjem vrstnem redu. Lovro PLANKO, 1. mesto, Matic REPNIK, 2. mesto, Jernej GOROPEČNIK, 3. mesto in Drejc TROJER, 4. mesto. Dvojno zmago, pa sta zabeležila tudi najmlajša biatlonca v kategoriji mlajših dečkov. Zmago je odnesel Tadej REPNIK, 2. mesto, pa je osvojil Matej STARBEK.

Zmagovito, pa je nastopil tudi Luka NAGLIČ, med starejšimi mladinci. Anže POVIRK, pa je med člani osvojil 2. mesto.

Zmaga Eve Goropečnik in Maše Ručigaj, Manca Slabanja odlična tretja med članicami

Dodano 02. februar 2016

30. - 31.01.2016 – Planica, Slovenija

V Planici se je odvilo Državno prvenstvo v teku na smučeh in Pokal Geoplin za starejše kategorije ter Memorial Alojza Kerštajna za mlajše kategorije.

Izjemen uspeh sta na sobotni tekmi dosegli Eva GOROPEČNIK, starejše deklice in Maša RUČIGAJ, mlajše deklice, ki sta zmagali v prosti tehniki. V najmočnejši kategoriji članic, pa je Manca SLABANJA, presenetila tudi boljše tekačice, kot denimo bronasto olimpijko Vesno Fabjan, in osvojila odlično 3. mesto ter s tem bronasto medaljo državnega prvenstva.

Na sobotni tekmi so nastopili še naslednji tekmovalci kluba:
- Lovro PLANKO, 4. mesto, mlajši mladinci
- Mark MARINŠEK, 4. mesto, mlajši dečki
- Tadej REPNIK, 6. mesto, mlajši dečki
- Pavel TROJER, 8. mesto, mlajši dečki
- Matej STARBEK, 10. mesto, starejši dečki
- Matic REPNIK, 11. mesto, mlajši mladinci
- Eva MOČNIK, 11. mesto, mlajše deklice
- Anže POVIRK, 13. mesto, člani
- Jernej GOROPEČNIK, 13. mesto, mlajši mladinci
- Martin MOČNIK, 13. mesto, starejši dečki
- Hana ZRIM, 16. mesto, starejše deklice
- Viktorija MEŽNAR, 19. mesto, mlajše deklice in
- Eva JEMC, 23. mesto, mlajše deklice.

Na nedeljski tekmi zasledovalni tekmi je MANCA zopet odlično nastopila v klasični tehniki, saj je zadržala doseženo 3. mesto iz sobotne tekme v prosti tehniki in se tako veselila nove bronaste medalje državnega prvenstva. V zasledovalne boje se je podal še Lovro PLANKO, mlajši mladinci in v cilj prispel kot šesti.

Matej Starbek in Lovro Planko ponovno najboljša!!!

Dodano 19. januar 2016

17.01.2016 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so potekali boji najboljših slovenskih biatloncev, med njimi je bilo kar 24 Ihancev. Tekmovalci z malokalibrski orožjem so nastopili na skupinskem startu, kjer sta Anže POVIRK, člani in Luka NAGLIČ, starejši mladinci, osvojila 3. mesti. Mlajše kategorije, pa so se v okviru Pokala RS v biatlonu, tokrat merili zgolj v teku na smučeh. In tudi brez strelskih zadetkov, smo zopet pobrali smetano v kategoriji mlajših in starejših dečkov. Ponovno sta zmagala Matej STARBEK, mlajši dečki in Lovro PLANKO, starejši dečki. Na zmagovalne stopničke sta stopila še Matic REPNIK, 3. mesto, starejši dečki in Martin MOČNIK, 3. mesto, mlajši dečki.

Zelo dobro so nastopili tudi Drejc TROJER, 5. mesto, starejši dečki, Eva GOROPEČNIK, 5. mesto, starejše deklice, Pavel TROJER, 6. mesto, mlajši dečki in Maša RUČIGAJ, 7. mesto, mlajše deklice.

Manca Slabanja prvič v smučini svetovnega pokala

Dodano 19. januar 2016

16.-17.01.2016 – Planica, Slovenija

MANCA se je prvič v karieri preizkusila z najboljšimi tekačicami na smučeh in sicer v novo zgrajenem nordijskem centru v Planici. Na sobotnem sprintu v prosti tehniki je osvojila 51. mesto in tako postala prva Ihanka, ki je nastopila v svetovnem pokalu v teku na smučeh. ZGODOVINSKO!!!

MANCA je imela v Planici bučno podporo navijačev, članov kluba, prijateljev, sovaščanov, … in vseh gledalcev v prelepi ter sončni Planici. Člani kluba smo se MANCI, na prizorišču tekem v Planici, zahvalili za njen trud in prvi nastop v svetovnem pokalu ter ji podarili kristalni krožnik Rogaška, ki ga je doniral g. Jože MARN iz Ihana, sicer lastnik podjetja MAJO, d.o.o.. HVALA!!!

V nedeljo se je MANCA, skupaj z Evo Urevc, merila na tekmi štafet v prosti tehniki, kjer sta osvojili 22. mesto.

ZGODOVINSKO!!!
Manca Slabanja in Klemen Bauer bosta slovenske barve zastopala na tekmah svetovnega pokala

Dodano 12. januar 2016

16.01.2016 – Planica in Ruhpolding

Za SK IHAN se v tem tednu piše zgodovina, saj bosta na tekmah svetovnega pokala nastopila Manca SLABANJA in Klemen BAUER. SK IHAN bo v dolgi tradiciji teka na smučeh in biatlona, imel na startu obeh disciplin tekmovalca, ki se bosta merila za točke svetovnega pokala.

MANCA, ki je pretekli vikend v Planici na Celinskem pokalu zasedla 17. in 19. mesto, bo prvič stopila v smučino tekem svetovnega pokala v soboto dne 16.1.2016 v Planici, kjer bo izvedena disciplina sprint.

KLEMEN, pa se bo v sredo dne 13.1.2016, preizkusil na najdaljši biatlonski preizkušnji, 20km, s štirimi strelskimi nastopi.

Veliko uspeha želimo obema tekmovalcema, še zlasti MANCI, ki bo svoj pohod proti svetovnemu vrhu pričela ravno na domačih tleh, v PLANICI. VABLJENI V PLANICO, NAVIJAT ZA MANCO!!!!

Manca Slabanja in Maša Ručigaj četrti na tekmi za Pokal Geoplin

Dodano 05. januar 2016

03.01.2016 – Planica, Slovenija

V novo zgrajenem skakalno-tekaškem kompleksu v Planici, so se tekači na smučeh merili za nove točke Pokala Geoplin. Enajst Ihanskih tekačev se je merilo s konkurenco v klasični tehniki teka. Najboljši uvrstitvi sta dosegli Manca SLABANJA in Maša RUČIGAJ in sicer četrti mesti med članicami oz. mlajšimi deklicami.

Zelo dobro so nastopili tudi Pavel TROJER, 7. mesto in Tadej REPNIK, 8. mesto, oba mlajši dečki ter Drejc TROJER, 9. mesto in Martin MOČNIK, 12. mesto, oba starejši dečki.

V novo leto z zmago Lovra Planka in Mateja Starbka

Dodano 05. januar 2016

02.01.2016 – Pokljuka, Slovenija

Novo leto 2016 se je odlično začelo za Ihanske biatlonce. Na tretjem tekmovanju za Pokal Slovenije v biatlonu smo na Pokljuki zabeležili zmago Mateja STARBKA, mlajši dečki in zmago Lovra PLANKA, starejši dečki. Z odra za zmagovalce so nas pozdravili še Matic REPNIK, 2. mesto, starejši dečki in Hana ZRIM, 3. mesto, mlajše deklice.

Nove pokalne točke je osvojilo še preostalih16 tekmovalcev kluba. SK IHAN tako po treh tekmah v skupnem seštevku zaseda odlično 2. mesto.

Page 6 of 6 « 1 2 3 4 5 6

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com