89 let prvega tekmovanja v teku na smučeh v Ihanu (1934-2023)

Državno prvenstvo v biatlonu in teku na smučeh – Pet državnih medalj biatloncev, Lovro Planko državni prvak

Dodano 03. januar 2018

Ihanci

23.12.2017 in 26.12.2017 – Pokljuka in Planica

Na Pokljuki se je odvijalo Državno prvenstvo v biatlonu in sicer v super sprintu ter pokalno biatlonsko tekmovanje. Medalje državnega prvenstva v super sprintu so osvojili Mitja DRINOVEC, 3. mesto. člani, Luka NAGLIČ, 2. mesto, mladinci, Lovro PLANKO, 1. mesto, mlajši mladinci, Matic REPNIK, 2. mesto, mlajši mladinci in Eva GOROPEČNIK, 3. mesto, mlajše mladinke.

Za nove točke Pokala RS v biatlonu 2017/2018, so se merili tudi tekmovalci mlajših kategorij. Novih zmag sta se veselila Maša RUČIGAJ, mlajše deklice in Pavel TROJER, mlajši dečki. Na odru za zmagovalce so se jima pridružili še Martin MOČNIK, 3. mesto, starejši dečki in Viktorija MEŽNAR, 3. mesto, mlajše deklice.

V Planici, pa je v soboto dne 23.12.2017 potekalo Državno prvenstvo v tekih in sicer sprintu v prosti tehniki. Manca SLABANJA je v kategoriji članic osvojila 5. mesto.

Na praznični torek dne 26.12.2017, pa so se na Pokljuki zbrali tekači na smučeh. Merili so se v štafetnih sprintih. Ihanci smo imeli na startu tri štafete. Najbolje sta se odrezali s 6. mestom mlajši mladinki Eva GOROPEČNIK in Eva MOČNIK. Na sedmem mestu, pa sta končali štafeti mlajših mladincev v postavi Martin MOČNIK in Tim ZABRET ter starejših dečkov v postavi Mark MARINŠEK in Pavel TROJER.

Annecy Le Grand-Bornand, Toblach, Ridnaun in Martell – Ihanski biatlonci in tekači od svetovnega do alpskega pokala – Klemen Bauer do novih točk svetovnega pokala, odlična nastopa Lovra Planka in Matica Repnika

Dodano 19. december 2017

Drejc Trojer, Lovro Planko, Matic Repnik

15.12 - 17.12.2017 – Hochfilzen, Davos in Obertilliach

Ihanski biatlonci in tekači smo dosegli mednarodni rekord, tekmovali smo na kar štirih različnih mednarodnih prizoriščih!!!

Naši tekmovalci so namreč tekmovali na vseh nivojih mednarodnih tekmovanj. Klemen BAUER in Mitja DRINOVEC sta se merila na zadnji letošnji biatlonski postaji, v francoskem Annecy Le Grand-Bornand. KLEMEN je z 38. mestom dosegel nove točke svetovnega pokala, medtem ko je MITJA v Franciji v sprintu zasedel 72. mesto.

Na nivoju svetovnega pokala je tekmovala tudi Manca SLABANJA. V italijanskem Toblachu je nastopila na tekmi v prostem slogu, zasedla je 49. mesto in naslednji dan, v nedeljo na 10km preizkušnji v klasičnem slogu, kjer je zasedla 55. mesto.

V italijanskem Ridnaunu, pa sta potekali tekmovanji za IBU Junior Pokal. V izredno močni konkurenci 110 juniorjev se je izjemno izkazal Lovro PLANKO, ki je osvojil odlično 13. mesto na individualni 15km preizkušnji. Tudi v sprintu je Lovro na stopil zelo dobro in osvojil 26. mesto. Naš drugi predstavnik Luka NAGLIČ je kot najboljšo uvrstitev dosegel z 70. mestom.

V novi biatlonski sezoni, pa so se merili tudi tekmovalci za točke Alpskega pokala. V italijanskem Martellu smo imeli dva predstavnika Matica REPNIKA in Drejca TROJERJA, ki sta tekmovala v konkurenci skoraj stotih mladincev. Matic je s 6. mestom, dosegel izjemen rezultat v nedeljski posamični tekmi mladincev medtem, ko je v sobotnem sprintu zasedel 15. mesto. Drejc, pa je v svojem mednarodnem biatlonskem debiju, zasedel prav tako zelo dobro 34. mesto in 42. mesto.

V soboto dne 23.12.2017 se naši tekmovalci selijo na domača prizorišča. Biatlonci na čelu s KLEMENOM in MITJO bodo tekmovali za DP v super sprintu in za Pokal RS v sprintu na Pokljuki. MANCA, pa se bo v Planici merila na DP v tekih na smučeh-sprint v prosti tehniki.

Ihanski biatlonci in tekači na mednarodnih prizoriščih – Klemen Bauer do novih točk svetovnega pokala, Manca Slabanja z dosežkom kariere

Dodano 13. december 2017

Manca Slabanja

Manca Slabanja

08.12. - 10.12.2017 – Hochfilzen, Davos in Obertilliach

Pa naj kdo reče, da IHANSKI BIATLONCI in TEKAČI nismo svetovni!!! Da kar trije tekmovalci kluba, Klemen BAUER, Mitja DRINOVEC in Manca SLABANJA, tekmujejo na najvišjem nivoju, torej na nivoju tekem svetovnega pokala, ni primere daleč naokoli. S tem zagotovo presegamo ne samo lokalne okvire, ampak tudi državne. In to je vredno spoštovanja!!!

Bogat športni vikend je IHANCEM prinesel kar nekaj veselja. Pa lepo po vrsti. Klemen BAUER je z 22. in 37. mestom osvojil nove točke svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. S slovensko moško biatlonsko štafeto, pa je KLEMEN, skupaj s klubskim kolegom Mitjo DRINOVCEM, osvojil 14. mesto.

Za veliko veselja je poskrbela Manca SLABANJA, ki je v švicarskem Davosu, na 10km preizkušnji v prosti tehniki, dosegla rezultat kariere na tekmah svetovnega pokala. MANCA je bila s 36. mestom najbolje uvrščena slovenska tekmovalka in je tako z eno nogo že skoraj na olimpijskih igrah v Južni Koreji. Če MANCA na naslednjih tekmah potrdi svojo odlično formo in se uvrsti še enkrat med 40 najboljših tekačic sveta, bo MANCA potnica na olimpijske igre. Ob dejstvu, da ima KLEMEN že normo in da je MITJA blizu nje, se lahko zgodi, da bomo imeli IHANCI kar tri predstavnike na februarskih olimpijskih igrah. DRŽIMO PESTI!!!

Klemenu, Manci in Mitji, pa že sledijo ostali odlični mladi tekmovalci kluba. Luka NAGLIČ in Lovro PLANKO sta zagotovo tista tekmovalca, ki bosta v prihodnje kandidata za nastope na najvišjem nivoju, kot tudi Matic REPNIK, Drejc TROJER, Jernej GOROPEČNIK, Eva GOROPEČNIK ter ostali.

No, LUKA in LOVRO sta se v avstrijskem Obertilliachu že merila s številčno juniorsko svetovno konkurenco v biatlonu, nastopalo je namreč kar 130 tekmovalcev. LUKA je v dveh sprintih zasedel 36. in 58. mesto, mlajši LOVRO, pa je zasedel 49. in 66. mesto.

ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM in VELIKO USPEHA NA NASLEDNJIH TEKMOVANJI v času od 14.12. do 17.12.2017 V FRANCIJI (BAUER in DRINOVEC – Annecy-Le Grand Bornand) ter v ITALIJI (MANCA - Toblach, LUKA in LOVRO - Ridnaun Val Ridanna, MATIC in DREJC – Martell)!!!

Zmaga Mance Slabanja na FIS tekmi

Dodano 06. december 2017

Manca Slabanja

Manca Slabanja

03.12.2017 – Seefeld, Avstrija

MANCA je v avstrijskem Seefeldnu dosegla izjemen uspeh na FIS tekmi. Na 10km progi v prostem slogu je v močni mednarodni konkurenci iz 11 držav, zanesljivo zmagala in s tem pridobila odlično izhodišče za nadaljevanje sezone. MANCA bo namreč dobila priložnost na tekmah svetovnega pokala v švicarskem Davosu in v italijanskem Toblachu. ČESTITKE !!!

Odlična organizacija tekmovanja in odlični nastopi ihanskih biatloncev

Dodano 06. december 2017

Pokljuka 12.2017
Pokljuka 12.2017
Pokljuka 12.2017
Pokljuka 12.2017

02.12.2017 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki se je v organizaciji SK IHAN odvijalo prvo tekmovanje nove zimske sezone 2017/2018. Za nove pokalne točke se je 106 biatloncev merilo v 10 starostnih kategorijah. SK IHAN je imel največ nastopajočih tekmovalcev na Pokljuki. Izstopajoči, pa so bili tudi rezultati, saj smo dosegli dve zmagi, Lovro PLANKO, 1. mesto, mlajši mladinci in Maša RUČIGAJ, 1. mesto, mlajše deklice. Na zmagovalni oder so se uvrstili še Luka NAGLIČ, 2. mesto, mladinci, Matic REPNIK, 2. mesto, mlajši mladinci, Martin MOČNIK, 2. mesto, starejši dečki, Pavel TROJER, 2. mesto, mlajši dečki in Viktorija MEŽNAR, 2. mesto, mlajše deklice. ČESTITKE VSEM NASTOPAJOČIM TEKMOVALCEM KLUBA !!!

Za odlično izvedbo tekmovanja na Pokljuki, zahvala VSEM članom organizacijskega odbora in Krajevni skupnosti Ihan za izkazano pomoč.

Klemen Bauer in Mitja Drinovec nastopila v sprintu ter zasledovalni tekmi

Dodano 06. december 2017

Mitja Drinovec

Mitja Drinovec

02.-03.11.2017 – Oestersund, Švedska

Klemen BAUER in Mitja DRINOVEC, sta na Švedskem nastopila v sprintu na 10km. KLEMEN je osvojil 42. mesto, medtem ko je MITJA osvojil 54. mesto in se tako prvič v karieri tekem svetovnega pokala uvrstil na zasledovalno tekmovanje, kjer lahko starta 60 najboljših biatloncev sveta.

V nedeljski zasledovalni tekmi je KLEMEN osvojil 41. mesto, MITJA pa je osvojil 57. mesto. Nova priložnost ju čaka že v petek dne 8.12.2017 v avstrijskem Hochfilznu v sprintu.

Klemen Bauer šampionsko na 20km preizkušnji

Dodano 05. december 2017

Klemen Bauer

Klemen Bauer

30.11.2017 – Oestersund, Švedska

Na že tradicionalnem švedskem prizorišču tekem svetovnega pokala v biatlonu v Oestersundu, je na prvi posamični tekmi nove sezone 2017/2018, zablestel KLEMEN BAUER.

KLEMEN je na 20km preizkušnji, z odličnim strelskim nastopom (0,0,0,1) in tekom na zelo zahtevni progi osvojil super 10. mesto. S tem je potrdil svojo odlično delo v pripravljalnem obdobju.

Veselimo se že naslednjih preizkušenj KLEMENA, prva nova bo že v soboto dne 2.12.2017 v sprintu na 10km progi. Na startu se mu bo pridružil še klubski kolega Mitja DRINOVEC, ki je v nedeljo dne 26.11.2017 že nastopil v mešani slovenski štafeti, s katero sta s Klemenom osvojila 12. mesto. Seveda, pa je MITJA svoj talent in dobro pripravljenost dokazal že v sprintu IBU Pokala v norveškem Sjusjoenu, kjer je s popolnim strelskim izkupičkom (0,0) zasedel odlično 8. mesto.

Martin Močnik, Pavel Trojer in Maša Ručigaj državni prvaki v poletnem biatlonu

Dodano 19. oktober 2017

Lož 2017

foto: Aleš Gregorič

14.10.2017 – Lož, Slovenija

Na že kar tradicionalnem prizorišču biatlonskih tekem za mlajše kategorije v Ložu, se je odvijalo Državno prvenstvo v poletnem biatlonu.

Zopet zgodovinski uspehi, ki se kar nizajo iz sezono v sezono. MARTIN MOČNIK, starejši dečki, PAVEL TROJER, mlajši dečki in MAŠA RUČIGAJ, mlajše deklice, so se ovenčali z zlatimi medaljami in naslovi državnih prvakov. Za lepo presenečenje sta poskrbeli še dobitnici srebrne medalje državnega prvenstva, VIKTORIJA MEŽNAR, mlajše deklice in bronaste medalje državnega prvenstva, EVA MOČNIK, starejše deklice.

Ihanski biatlonci smo se poleg največ osvojenih medalj državnega prvenstva, izkazali tudi z največ tekmovalci, ki so se preizkusili v poletnem biatlonu, sestavljen iz t.i. krosa in nastopa z zračnim orožjem.

ČESTITKE DRŽAVNIM PRVAKOM in OSTALIM NOSILCEM MEDALJ DRŽAVNEGA PRVENSTVA ter VSEM NASTOPAJOČIM!!!

Maša Ručigaj, Pavel Trojer in Martin Močnik skupni zmagovalci v poletnem pokalu Geoplin 2017 na tekaških rolkah

Dodano 17. oktober 2017

rolkanje 2017

rolkanje 2017

rolkanje 2017

rolkanje 2017

foto: Aleš Gregorič

08.10.2017 – Ihan, Slovenija

Poletnega pokala Geoplin 2017 na tekaških rolkah je konec. Ihanski tekači smo pridno nastopali na petih tekmovanjih in bili s 24 nastopajočimi tekmovalci uvrščeni v sam vrh.

Na vrhu so bili kar trije odlični mladi tekači. V izredno močni konkurenci so v skupnem seštevku ZMAGALI Maša RUČIGAJ, mlajše deklice, Pavel TROJER, mlajši dečki in Martin MOČNIK, starejši dečki. Na zmagovalne stopničke sta bili uvrščeni še Eva GOROPEČNIK, skupno 2. mesto med mlajšimi mladinkami in Manca SLABANJA, skupno 3. mesto med članicami.

Za zelo dobre nastope velja izpostaviti tekmovalce, ki so se v skupnem seštevku uvrstili med 10 najboljših, in sicer:
- Viktorija MEŽNAR, 4. mesto, mlajše deklice;
- Matej STARBEK, 4. mesto, starejši dečki;
- Tadej REPNIK, 6. mesto, starejši dečki;
- Lovro PLANKO, 6. mesto, mlajši mladinci (nastop na dveh tekmah, dve zmagi);
- Luka NAGLIČ, 6. mesto, člani (nastop na eni tekmi, zmaga v Ihanu);
- Mark MARINŠEK, 7. mesto, starejši dečki;
- Žiga RUČIGAJ, 7. mesto, mlajši dečki in
- Eva MOČNIK, 8. mesto, starejše deklice.

Ob zaključku pokalnega tekmovanja na tekaških rolkah seveda ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM za nastope, ki nedvomno kažejo odlično pripravljenost pred novo zimsko sezono 2017/2018. Ob tem seveda ČESTITKE in ZAHVALA trenerjem Alešu GREGORIČU, Nini MERKUŽIČ in Miranu MAJERJU.

Ob okrogli obletnici rolkarskih tekem v Ihanu kar šest zmag

Dodano 26. september 2017

Ihan, 2017

Ihan, 2017

Ihan, 2017

Ihan, 2017

Ihan, 2017

foto: Aleš Gregorič

23.9.2017 – Ihan, Slovenija

Sončno vreme, odlična organizacija in odlični rezultati naših 22 tekmovalcev so lepo zaokrožili naše 40 tekmovanje na tekaških rolkah v Ihanu.

Tradicija, ki je ni daleč naokoli in ki seveda še ni končana, predvsem zaradi predhodnih uspešnih generacij tekmovalcev in sedanje odlične generacije tekmovalcev ter vseh, ki so in ki vlagamo trud ter dobro voljo, da se v Ihanu tovrstna tekmovanje organizirajo tako dolgo.

Za okroglo 40, so nam tekmovalci prinesli najlepše darilo v obliki kar ŠESTIH ZMAG, Luka NAGLIČ, člani, Manca SLABANJA, članice, Lovro PLANKO, mlajši mladinci, Eva GOROPEČNIK, mlajši mladinci, Pavel TROJER, mlajši dečki in Maša RUČIGAJ, mlajše deklice.

Na zmagovalne stopničke sta se uvrstila še Matic REPNIK, 2. mesto, mlajši mladinci in Matej STARBEK, 3. mesto, starejši dečki.

ČESTITKE vsem nastopajočim tekmovalcev!!!

VSEM sodelujočim za odlično izvedbo tekmovanja in družbam T2, d.o.o., Omicron, d.o.o., Kolektor-Etra, d.o.o., Marsen, Marko Peterka, s.p. ter Občini Domžale in KS Ihan, pa iskrena hvala za pomoč.

Osvojenih 10 medalj Državnega prvenstva v letnem biatlonu, prevlada med mlajšimi mladinci in starejšimi dečki

Dodano 20. september 2017

Pokljuka, 2017

Pokljuka, 2017

Pokljuka, 2017

Pokljuka, 2017

foto: Metod Močnik

16.in 17.9.2017 – Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so bile prve biatlonske preizkušnje nove sezone 2017/2018. Kljub ne najboljšim vremenskim pogojem so tekmovalci kluba dosegli izjemne rezultate. V sprintu in tekmi s skupinskim startom, ki sta šteli za državno prvenstvo, smo osvojili kar 10 medalj državnega prvenstva.

Dvojna državna prvaka sta postala Lovro PLANKO, mlajši mladinci in Luka NAGLIČ, mlajši člani. Medalje državnega prvenstva, pa so osvojili tudi Klemen BAUER, 2. mesto, člani, Mitja DRINOVEC, 3. mesto, člani, Matic REPNIK, 2. in 3. mesto, mlajši mladinci, Drejc TROJER, 3. mesto, mlajši mladinci in Eva GOROPEČNIK, 3. mesto, mlajše mladinke.

Na Pokljuki, pa so v soboto tekmovali tudi najmlajši biatlonci, ki so se prav tako merili na tekaških rolkah in strelišču. Absolutno prevlado so pokazali v kategoriji starejših dečkov, kjer je zmagal Martin MOČNIK, 2. mesto je osvojil Matej STARBEK, 3. mesto pa je osvojil Tadej REPNIK.

Zmagovito je nastopila tudi Maša RUČIGAJ, mlajše deklice, na 2. mestu pa ji je delala družbo Viktorija MEŽNAR. Tudi Pavel TROJER je nastopil odlično, osvojil je 2. mesto med mlajšimi dečki.

Na Pokljuki, pa so bila podeljena tudi priznanja najboljšim v zimski sezoni 2016/2017. Poleg tekmovalcev kluba, ki so prejeli plakete za izjemne dosežke, pa je bila tista največja plaketa podeljena SK IHAN, prevzel jo je glavni trener Aleš GREGORIČ.

SKUPNA KLUBSKA ZMAGA V ZIMSKI SEZONI 2016/2017 !!!

Odličen začetek nove sezone 2017/2018, dve zmagi v Ložu

Dodano 5. september 2017

Lož, 2017

Lož, 2017

Lož, 2017

Lož, 2017

2.9.2017 – Lož, Slovenija

Člani mlajše selekcije SK IHAN so po veliko opravljenih poletnih treningih in udeležbi na treh taborih Šole biatlona na Pokljuki, pričeli s tekmovanji. Poletni pokal Geoplin na tekaških rolkah je tisti prvi pravi test o pripravljenosti in seveda o kvaliteti izvajanja treningov od spomladi do prvih septembrskih dni.

V Ložu smo dokazali, da smo dobro trenirali in da tudi v novi sezoni 2017/2018 rezultati ne bodo izostali. Na tekaških rolkah se je v Ložu pomerilo 16 mladih tekmovalcev kluba. Zabeležili smo dve zmagi, Martina MOČNIKA, starejši dečki in Maše RUČIGAJ, mlajše deklice. Maši se je na zmagovalnih stopničkah, na tretjem mestu, pridružila Viktorija MEŽNAR. Na zmagovalni oder sta bila uvrščena tudi Pavel TROJER, mlajši dečki in Eva GOROPEČNIK,mlajše mladinke, katera sta osvojila 2. mesti.

V nedeljo dne 10.9.2017 čaka naše tekmovalce naslednje tekmovanje za Poletni pokal Geoplin 2017 in sicer v Planici.

Zagotovo, pa bo za naše tekmovalce najprestižnejše tekmovanje na domači progi v Ihanu, kjer se bo v soboto dne 23.9.2017 ob 14.00 uri odvilo eno najstarejših tekmovanj na tekaških rolkah v Sloveniji. VABLJENI!!!

Smučarski klub Ihan najboljši biatlonski klub Slovenije v sezoni 2016/2017

Dodano 3. april 2017

Klemen Bauer

Klemen BAUER, foto: Metod Močnik

Luka Naglič

Luka NAGLIČ, foto: Metod Močnik

Lovro Planko

Lovro PLANKO, foto: Metod Močnik

Maša Ručigaj

Maša RUČIGAJ, foto: Metod Močnik

1.4.2017 in 2.4.2017 - Pokljuka, Slovenija

Na Pokljuki so se odvijali še zadnji boji v biatlonu in teku na smučeh. IHANCI smo ponovno dokazali svoje kvalitete, ki niso bile zgolj prvo in drugo aprilske. Tekmovalci so izjemno nastopali skozi celotno zimsko sezono in zbrali kar 1.429,75 točk, kar je SK IHAN pripeljalo na slovenski biatlonski prestol. SKUPNA ZMAGA je naša, torej smo najuspešnejši slovenski biatlonski klub zimske sezone 2016/2017. Zmagali smo tudi v posebni razvrstitvi MLADI, kar pomeni da smo najbolje delali z mladimi tekmovalci.

Tudi v seštevkih posameznih starostnih kategorijah smo nanizali kar 9 zmagovalnih stopničk, in sicer:
- Klemen BAUER, 1. mesto, člani;
- Mitja DRINOVEC, 2. mesto, mlajši člani;
- Luka NAGLIČ, 1. mesto, starejši mladinci;
- Lovro PLANKO, 1. mesto, mlajši mladinci;
- Drejc TROJER, 2. mesto, starejši dečki;
- Eva GOROPEČNIK, 2. mesto, starejše deklice;
- Tadej REPNIK, 1. mesto, mlajši dečki;
- Pavel TROJER, 3. mesto, mlajši dečki in
- Maša RUČIGAJ, 1. mesto, mlajše deklice.

V zaključku sezone smo na Državnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki v disciplini super sprint, osvojili dva naslova državnih prvakov, Mitja DRINOVEC, 1. mesto, mlajši člani in Luka NAGLIČ, 1. mesto, starejši mladinci. Na zmagovalni oder so se uvrstili še Lovro PLANKO, 2. mesto, mlajši mladinci, Eva GOROPEČNIK, 3. mesto, starejše deklice, Pavel TROJER, 2. mesto in Tadej REPNIK, 3. mesto, oba mlajša dečka ter Maša RUČIGAJ, 1. mesto, mlajše deklice.

V nedeljo, pa so se tekmovalci merili na zadnji tekmi v teku na smučeh in sicer za Državno prvenstvo v štafetah. IHANCI smo bili PRVI!!! Drejc TROJER, Matic REPNIK in Lovro PLANKO so prvi prečkali ciljno črto in tako ZMAGALI med mlajšimi mladinci ter tako postali DRŽAVNI PRVAKI.

Na tekmovanju za 52. Srebrno smučarsko palico Jožeta Jermana, pa so Martin MOČNIK, starejši dečki, Eva MOČNIK, starejše deklice, Maša RUČIGAJ, mlajše deklice in Žiga RUČIGAJ, cicibani, ZMAGALI. Na zmagovalne stopničke je stopil še Pavel TROJER, 2. mesto med mlajšimi dečki.

Tudi v skupnem seštevku Pokala Geoplin 2016/2017 v teku na smučeh smo osvojili dve skupni zmagi in sicer Martin MOČNIK, 1. mesto, starejši dečki in Maša RUČIGAJ, 1. mesto, mlajše deklice. Na zmagovalne stopničke skupnega seštevka sta se uvrstila še Manca SLABANJA, 2. mesto, članice in Pavel TROJER, 3. mesto, mlajši dečki.

VSEM TEKMOVALCEM HVALA ZA VES TRUD in ISKRENE ČESTITKE ZA SUPER NASTOPE!!!

Klemen Bauer in Manca Slabanja državna prvaka

Dodano 3. april 2017

Manca Slabanja

Manca Slabanja

foto: Metod Močnik

25.3.2017 in 26.3.2017 – Pokljuka, Slovenija

Zgodovinsko za SK IHAN. Klemen BAUER in Manca SLABANJA sta postala državna prvaka. KLEMEN je v biatlonu osvojil kar dvojno krono v sprintu in zasledovanju, medtem ko je MANCA osvojila tekaški naslov državne prvakinje v zasledovanju. ČESTITKE !!!

Klemen Bauer do najboljše slovenske uvrstitve, mladi biatlonci in tekači do novih zmag

Dodano 13. februar 2017

Klemen Bauer

Klemen Bauer

foto: Miha Podgornik

9.2.2017 - 12.2.2017 – Hochfilzen, Avstrija, Pokljuka in Planica, Slovenija

Na svetovnem prvenstvu v biatlonu je Klemen BAUER, po nastopu v mešani slovenski štafeti, 18. mesto in sobotnem sprintu, in na katerem je dosegel 33. mesto, v nedeljo nastopil na zasledovalni tekmi. KLEMEN je z odličnim strelskim nastopom (0,0,0,2) in dobrim tekom zelo napredoval, saj je v cilj pritekel kot 16 in s tem dosegel najboljšo slovensko uvrstitev na letošnjem svetovnem prvenstvu.

KLEMENA v četrtek dne 16.2.2017 čaka nastop na individualni preizkušnji na 20km, s štirimi strelskimi nastopi.

Preostali člani kluba, razen Mitje DRINOVCA, Luke NAGLIČA in Lovra PLANKA, ki se na Pokljuki pripravljajo za Svetovno juniorsko in mladinsko prvenstvo v Osrbliju, Slovaška, pa so se merili v biatlonski in tekaški smučini.

V soboto dne 11.2.2017 je na Pokljuki potekalo naslednje tekmovanje, ki šteje za Pokal RS v biatlonu. Zmage sta se veselila Anže POVIRK in Tadej REPNIK. Zmagovalne stopničke, pa so osvojili še Matic REPNIK, 2. mesto, Jernej GOROPEČNIK, oba mlajši mladinci, Pavel TROJER, 2. mesto, mlajši dečki in Maša RUČIGAJ, 3. mesto, mlajše deklice.

V Planici, pa se je v nedeljo 14 tekmovalcev kluba merilo na tekmovanju v sprintu-prosta tehnika, ki je štelo za Pokal Geoplin. Zmage se je med starejšimi dečki veselil Martin MOČNIK, na 2. mestu, pa se mu je pridružil Matej STARBEK. Odlično so na tekmi sprintali tudi Manca SLABANJA, ki se je po poškodbi roke uspešno vrnila in osvojila 3. mesto med članicami, Pavel TROJER, 3. mesto, mlajši dečki, Maša RUČIGAJ, 2. mesto, mlajše deklice in Žiga RUČIGAJ, 2. mesto, cicibani.

Ihanski tekači na smučeh se v nedeljo dne 19.2.2017, podajajo po nove uspehe v italijansko Sappado.

Page 4 of 6 « 1 2 3 4 5 6 »

Galerija

Kontakt

Naslov: Breznikova 76, Ihan, 1230 Domžale
Telefon: +386 (0) 41 790 799
E-pošta: tskihan@gmail.com